У Держдепі закликали покарати вбивць журналіста Хашоггі

У Держдепі закликали покарати вбивць журналіста Хашоггі

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео планує обговорити з наслідним принцом Королівства Саудівська Аравія питання притягнення до відповідальності осіб, винних у жорстокому вбивстві опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це передає Deutsche Welle.

"Ми продовжимо розмову з наслідним принцом і саудівцями про забезпечення повної і остаточної відповідальності за неприйнятне вбивство Джамаля Хашоггі", - заявив Помпео журналістам у Катарі перед відльотом в Ер-Ріяд.

Читайте також: Вбивство Хашоггі: прокурор вимагає стратити п'ятьох підозрюваних

Державний секретар також заявив, що перевірить наявність фактів, достатніх для засудження причетних.

"Ми продовжимо обговорювати це і переконаємося, що у нас є всі факти, щоб вони були притягнуті до відповідальності", - додав дипломат.

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у генеральному консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що він убитий, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищено в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Читайте також: Туреччина наполягає на залучення ООН до розслідування вбивства Хашоггі

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з вбивством Хашоггі аудіозаписи Саудівської Аравії, США, Німеччини, Франції і Великобританії.

Раніше Центральне розвідувальне управління вже заявляло, що вбити журналіста Джамаля Хашоггі в Стамбулі наказав наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман Аль Сауд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-