Клімкін сподівається, що парламент Венесуели знайде вихід із політичної кризи

Клімкін сподівається, що парламент Венесуели знайде вихід із політичної кризи

Укрінформ
Україна розраховує на мудрість Національної асамблеї Венесуели та її спікера Хуана Гуайдо у пошуку виходу з політичної кризи у країні.

Про це написав у Twitter міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Силова відповідь на вимоги мирних маніфестантів - це найкоротший шлях для влади до втрати її легітимності. Ми покладаємося на Національну Асамблею і мудрість її очільника Хуана Гуайдо у пошуку виходу з політичної кризи у Венесуелі", - зазначив він.

Читайте також: Під час протестів у Венесуелі загинули вже 16 осіб, сотні поранені

Як повідомлялося, у Венесуелі 10 січня відбулася церемонія інавгурації Ніколаса Мадуро, незважаючи на невизнання законності його переобрання на другий президентський термін як на міжнародній арені, так і всередині країни.

Національна асамблея Венесуели оголосила нелегітимним другий президентський термін Ніколаса Мадуро. США та 13 інших країн Америки також заявили, що не визнають президентство Мадуро легітимним.

23 січня в країні розпочалися масові протести проти Мадуро. Опозиційний лідер Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе президентом, а Національна асамблея, своєю чергою, оголосила його виконуючим обов'язки президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-