Франція хоче змусити Google, Amazon і Facebook розщедритися

Франція хоче змусити Google, Amazon і Facebook розщедритися

Укрінформ
Одним із завдань головування Франції у Великій Сімці є встановлення справедливого оподаткування, зокрема, щодо компаній - світових велетів.

Про це сказав уранці в четвер на полях Давоського форуму французький міністр фінансів Брюно Ле Мер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не можемо надалі дозволяти найбільшим компаніям світу - Google, Amazon і Facebook - платити менше податків, ніж інші. Ми не можемо більше допускати ухилення від податків найбільшими компаніями», - сказав міністр.

Він поінформував, що Париж у рамках свого головування в G7 поставить на порядок денний питання про справедливе оподаткування компаній-велетів, і висловив сподівання, що з приводу цього буде консенсус серед членів Сімки.

Читайте також: Японія підозрює Google, Apple, Facebook і Amazon у нечесному веденні бізнесу

Ле Мер наголосив, що метою головування його країни в групі є «боротьба з нерівностями і створення нового капіталізму».

Глава Мінфіну республіки також прокоментував виступи «жовтих жилетів», що тривають, визнавши, що вони «звичайно мають негативний ефект» на економіку, але заявив, що уряд не переглядатиме прогноз економічного зростання - 1,7% на цей рік.

«Ми повинні виходити до протестантів, вести діалог з усім народом. Це може бути нагода і привід подумати про майбутнє Франції», - сказав представник уряду.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції з 17 листопада 2018 р. тривають акції протестного руху так званих жовтих жилетів. Активісти виступають проти підвищення цін на паливо, урядової податкової політики в цілому і вимагають відставки президента і прем'єр-міністра. Уряд Франції погодився на економічні поступки «жовтим жилетам» і відтермінував на рік підвищення цін на паливо, і наклав мораторій на підвищення, протягом зими, тарифів на газ та електроенергію. Також з 2019 року в країні буде підвищена на 100 євро мінімальна зарплата і зменшений податковий тягар для найбільш вразливих верств населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-