Трамп надіслав листа Пелосі з вимогою дозволити йому виступ у Конгресі

Трамп надіслав листа Пелосі з вимогою дозволити йому виступ у Конгресі

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп поставив спікера Палати представників Ненсі Пелосі перед фактом, що попри її заперечення він все ж має намір виступити з промовою в Конгресі про стан справ у країні.

Глава Білого дому в середу надіслав спікеру офіційного листа, повідомляє американське інформагентство Associated Press.

"У середу Трамп надіслав листа Пелосі, у якому відхиляє її пропозицію про те, що промова має бути відкладена або оприлюднена в письмовій формі у зв'язку із питаннями безпеки, пов'язаними з частковим урядовим "шатдауном", - повідомило агентство.

При цьому Трамп заявив, що не бачить "жодних проблем", пов'язаних з безпекою заходу, наголосивши, що хоче виконати свій "конституційний обов'язок". Президент також зауважив, що для країни буде "дуже сумно", якщо він не виступить зі зверненням 29 січня.

Як повідомляв Укрінформ, спікер Палати представників США минулого тижня відмовила главі Білого дому в виступі перед Конгресом зі щорічним зверненням про стан справ у країні. Вона підкреслила, що через "шатдаун" Секретна служба й Міністерство внутрішньої безпеки, які кілька тижнів поспіль сидять без зарплати, просто не зможуть забезпечити належну охорону заходу.

Читайте також: Трамп закликав американців молитися за нову стіну на кордоні

У відповідь Трамп "помстився" конгресвумен від Демократичної партії, скасувавши її турне на чолі з парламентською делегацією до кількох країн, в тому числі, таємний візит до Афганістану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-