Екс-адвокат Трампа заявляє про погрози від президента США – Bloomberg

Екс-адвокат Трампа заявляє про погрози від президента США – Bloomberg

Укрінформ
Колишній особистий адвокат Дональда Трампа й один із гучних фігурантів "російського" розслідування Майкл Коен відклав свої свідчення на запланованих слуханнях у Конгресі США через погрози родині з боку президента.

Про це повідомило в середу американське впливове видання Bloomberg.

"Майкл Коен, колишній адвокат і підручний президента Дональда Трампа, відклав свої свідчення в Конгресі, посилаючись на занепокоєння щодо безпеки його родини", - зазначається в публікації.

Як повідомив у цьому зв'язку адвокат Коена та його речник Ленні Девіс, сім'я Коена закликала його не йти на слухання до Конгресу після закликів Трампа та його адвоката Руді Джуліані відкрити розслідування проти тестя Коена.

"Президент тероризував декого, хто хотів сказати правду перед Конгресом", - заявив Девіс.

Раніше повідомлялося, що Майкл Коен повинен був виступити на відкритих слуханнях у Палаті представників США 7 лютого.

Наприкінці минулого року Коен був засуджений до ув'язнення, й вирок набуває чинності на початку березня.

Читайте також: Трамп закликав американців молитися за нову стіну на кордоні

У цьому зв'язку демократи в Палаті представників наголошують, що слухання за участю Коена критично важливо провести до того, як він буде ув'язнений. Президент Трамп в інтерв'ю Fox News минулого місяця, сказав, що тесть Коена є "дуже багатою особою".

Звертаючись до свого екс-адвоката, президент запитав: "Чи уклав він угоду (зі слідством – ред.), щоб уберегти свого тестя ? Чи уклав він угоду, щоб уберегти свою дружину?" У цьому зв'язку наводяться також висловлювання друга Коена, Донні Дойча, який повідомив, що Коен останнім часом все більше стурбований намірами Трампа помститися, а також погрозами його сім'ї, якщо той виступить зі свідченнями.

"Він був у паніці. Він повторював, що Трамп переслідуватиме мого тестя, а наступними будуть мої діти?", - зауважив Дойч на каналі MSNBC 18 січня. Він також зазначив, що Коен постійно каже про Трампа: "Ви не знаєте, на що здатна ця людина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-