Палата представників прийняла законопроект проти спроб вивести США з НАТО

Палата представників прийняла законопроект проти спроб вивести США з НАТО

Укрінформ
Нижня палата американського Конгресу переважною більшістю голосів проголосувала за проект закону, який не дозволятиме президенту США припиняти членство країни в Північноатлантичному альянсі.

Голосування відбулося в вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Проект закону зареєстрований під номером H.R.676 та має офіційну назву "Акт підтримки НАТО". За нього проголосували 357 конгресменів, у тому числі 208 демократів і 149 республіканців, що підтверджує потужну двопартійну підтримку цієї ініціативи. Проти висловилися 22 республіканці.

Як заявив з цього приводу лідер демократичної більшості в Палаті представників Стені Хойер, документ чітко підтверджує, що Конгрес Сполучених Штатів "продовжує вірити в місію НАТО" та стане запобіжником для "короткозорих зусиль підірвати Альянс або вивести з нього країну в односторонньому порядку".

Читайте також: США допоможуть Києву у питаннях безпеки на тлі порушення РФ “ракетного договору”

Нижня палата Конгресу США прийняла проект закону після того, як минулого тижня представник Білого дому повідомив ЗМІ, що президент Трамп знову порушував питання про доцільність подальшого членства США в Північноатлантичному Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-