Додон підтримає проросійську партію на парламентських виборах

Додон підтримає проросійську партію на парламентських виборах

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон не братиме участі у чергових парламентських виборах, але надасть політичну підтримку проросійській Партії соціалістів.

Про це він заявив у своєму зверненні до громадян, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Хочу відповідально заявити, що прийняв рішення не брати участі у парламентських виборах в якості кандидата у депутати, а сконцентрувати свою увагу й увагу адміністрації президента на проведенні активної внутрішньо- і зовнішньополітичної діяльності щодо вирішення питань стратегічного розвитку країни», - заявив Додон.

Президент зазначив при цьому, що його моральна і політична підтримка буде на боці Партії соціалістів, яка висунула його на президентських виборах 2016 року і підтримувала протягом останніх двох років.

Раніше Додон заявляв, що не виключає своєї участі у майбутніх парламентських виборах.

Згідно з Конституцією Молдови, президент не може брати участі у парламентських виборах за партійними списками.

Читайте також: У Молдові заявляють про втручання РФ у парламентські вибори

Чергові парламентські вибори пройдуть у Молдові 24 лютого. Вибори вперше пройдуть за змішаною системою: 50 депутатів (з 101) будуть обрані за партійними списками, а решта 51 - за одномандатними округами.

Цього ж дня у країні пройде консультативний референдум з питання скорочення кількості депутатів парламенту з 101 до 61. Якщо результати референдуму затвердить Конституційний суд, то на наступних виборах парламент Молдови складатиметься тільки з 61 депутата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-