У Молдові заявляють про втручання РФ у парламентські вибори

У Молдові заявляють про втручання РФ у парламентські вибори

Укрінформ
Спікер парламенту Молдови Андріан Канду вважає ініціативу Росії про скасування на півроку мита на молдавську продукцію втручанням у виборчий процес напередодні парламентських виборів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Скасування на півроку мита на молдавські товари, також як і проголошена раніше амністія для молдавських мігрантів, тісно пов'язані з майбутніми парламентськими виборами в Молдові. Обидві ініціативи спрямовані на забезпечення голосів громадян на користь Партії соціалістів і президента Ігоря Додона, який є частиною цієї партії», - зазначив Канду.

Спікер підкреслив при цьому, що якби ці дві ініціативи Росії прозвучали раніше, то ніякого взаємозв'язку між ними і виборами не було б.

Читайте також: Від Росії йде головна загроза на міжнародному рівні - глава МЗС Польщі

Раніше Росія повідомила про амністію для молдавських мігрантів, які порушили міграційне законодавство Росії. Амністія діятиме з 1 січня по 25 лютого 2019 року. На цей період очікується прибуття в Молдову близько 170 тисяч громадян Молдови, яким згодом дозволять в'їзд до Росії, незважаючи на порушення ними російського законодавства.

Як відомо, парламентські вибори пройдуть у Молдові 24 лютого 2019 року. Вибори вперше пройдуть за змішаною системою: 51 депутат парламенту (з 101) буде обраний за партійними списками, а решта 50 - в одномандатних округах.

Центрвиборчком Молдови вже зареєстрував перший виборчий блок. До нього увійшли Партія «Дія і солідарність» (керівник - Майя Санду) і Партія «Платформа «Гідність і правда» під керівництвом Андрія Нестасе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-