Від Росії йде головна загроза на міжнародному рівні - глава МЗС Польщі

Від Росії йде головна загроза на міжнародному рівні - глава МЗС Польщі

Укрінформ
Росія становить основну загрозу і її потрібно стримувати. Санкції проти Росії мають діяти доти, доки вона не змінить своєї поведінки.

На цьому у Лондоні після завершення у четвер польсько-британських міжурядових консультацій наголосив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович, повідомляє Interia.pl.

“Ми погоджуємося з Великою Британією щодо оцінки міжнародного середовища і того, що від Росії йде головна загроза і її треба стримувати. Санкції потрібно утримувати доти, доки Росія не змінить своєї поведінки”,- заявив Чапутович.

Він підкреслив, що це стосується дій Росії в Україні, Західних Балканах, а також задіяння РФ у конфлікті в Сирії.

“Іншими словами, у нас схожі погляди на міжнародні справи: загрозу з боку Росії і необхідність підтримки України і Західних Балкан, протидії дезінформації і врешті – підтримку країн, що належать до Східного партнерства”,- наголосив Чапутович.

Він додав, що йдеться про підтримку їх незалежності, зокрема й економічного потенціалу, аби вони могли протидіяти російському втручанню.

Читайте також: В МЗС Литви заявили, що намагаються змусити Путіна відповідати за кожен крок

Чапутович поінформував, що створення у Польщі спільного польсько-британського центру з протидії дезінформації є на етапі “вступних розмов”. Він звернув увагу, що подібні інструменти вже функціонують в рамках ЄС, зокрема у Фінляндії, балтійських країнах і на Балканах.

“Це свідчить про потребу і розуміння, що потрібно ставити опір спробам втручання і гібридним загрозам”,- підкреслив Чапутович.

Він додав, що Польща і Велика Британія розуміють потребу дій в цьому напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-