Порошенко в Ізраїлі відвідав Меморіальний комплекс Голокосту

Порошенко в Ізраїлі відвідав Меморіальний комплекс Голокосту

Фото
Укрінформ
Петро Порошенко разом з дружиною відвідав Меморіальний комплекс Голокосту “Яд-Вашем” та Праведники народів світу в рамках офіційного візиту до Держави Ізраїль.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначається, що президентське подружжя ознайомилося з експозицією “Спалахи пам'яті”, поклали вінок до пам'ятника жертвам Голокосту та відвідали Дитячий меморіал.

Президент відвідав Меморіальний комплекс «Яд-Вашем» / Фото: Марків Михайло, Лазаренко Микола

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих.

“Ми пам'ятаємо” і “Never again”, “Ніколи більше” - так кажуть українці, разом з іншими народами, відзначаючи 27 січня як Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту та вшановуючи пам'ять про мільйони жертв нацистів”, - сказав Порошенко.

Президент також зауважив, що саме в цей день (1945 року – ред.) солдати Першого українського фронту звільнили в'язнів найбільшого нацистського табору смерті “Аушвіц-Біркенау”. За його словами, у меморіалі знаходяться фото звільнених та закатованих.

«Україна як держава, що постраждала від Голодомору 1932-1933 років, коли мільйони українців були закатовані комуністичним сталінським режимом, який здійснив геноцид українського народу, Україна так само трепетно зберігає пам’ять про жертв Голокосту», - підкреслив глава держави.

Окремо він наголосив, що вшановуються люди, хто, ризикуючи власним життям, рятували приречених на страту, серед яких було понад 2,5 тисячі українців.

“Сьогодні від імені українського народу я хотів би схилити голову в пам'ять про кожну жертву нацистського режиму, в пам'ять про мільйони жертв Голокосту, які були безневинно закатовані і загинули у жахливі роки Голокосту в Україні та усьому світі. Світла їм пам'ять”, - додав Порошенко.

Читайте також: Порошенко закликає Ізраїль посприяти звільненню із РФ українських моряків

Окремо глава держави відзначив виставку «Спалахи пам'яті».

“Показує (виставка – ред.) наскільки потужною може бути зброя пропаганди в умовах нацизму, комунізму і в сучасних умовах гібридної війни. Дуже добре нагадування нам, що треба бути дуже відповідальними і розумними”, - підкреслив Президент.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко 20-21 січня перебуває з офіційним візитом в Ізраїлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-