Порошенко закликає Ізраїль посприяти звільненню із РФ українських моряків

Порошенко закликає Ізраїль посприяти звільненню із РФ українських моряків

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко закликав Ізраїль сприяти звільненню українських моряків, яких Росія взяла в полон у Керченській протоці.

Про це йшлося під час зустрічі Глави Української держави з Президентом Держави Ізраїль Реувеном Рівліном, повідомляє прес-служба Президента України.

“Президент України закликав Ізраїль сприяти звільненню українських моряків, незаконно захоплених Росією в полон під час акту агресії в Керченській протоці”, - ідеться в повідомленні.

Крім того, за даними АП, на зустрічі було обговорено широке коло питань двостороннього порядку денного та шляхів подальшого розвитку традиційно дружніх відносин між Україною та Ізраїлем.

Читайте також: Порошенко візьме участь в урочистостях до Дня Соборності

Окрему увагу лідери держав приділили актуальним питанням міжнародного порядку денного, зокрема тематиці врегулювання конфлікту на Близькому Сході та кризи в Сирії.

Сторони також відзначили важливість посилення політичних контактів між Україною та Ізраїлем на найвищому рівні та висловились за збереження високої динаміки двосторонніх візитів у майбутньому.

Водночас співрозмовники “високо відзначили” угоду про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем, підписання якої планується увечері в понеділок.

Також Порошенко запросив Президента Ізраїлю Реувена Рівліна здійснити візит до України у 2019 році.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко 20-21 січня перебуває з офіційним візитом в Ізраїлі.

Порошенко провів переговори з президентом Ізраїля / Фото: Марків Михайло

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-