У Росії відкрили першу справу проти

У Росії відкрили першу справу проти "небажаної" організації

Укрінформ
Щодо члена федеральної ради «Открытой России» Анастасії Шевченко порушили кримінальну справу про діяльність організації, визнаної у Росії небажаною.

Про це повідомляє в Telegram "Правозащита Открытки".

«Причина обшуків (у Шевченка - ред.), імовірно, - кримінальна справа, заведена на члена федеральної ради руху («Открытая Россия» - ред.) з Ростова Анастасію Шевченко за статтею 284.1 КК (здійснення діяльності організації, визнаної на території Росії небажаною). До квартири, де вона живе з двома своїми дітьми, прийшли сьогодні рано-вранці», - йдеться в повідомленні.

Раніше координатор «Правозащиты Открытки» Олексій Прянішніков розповів, що російські силовики прийшли з обшуками до кількох активістів у Казані і Ростові-на-Дону, а також до юриста правозахисту Ельзи Нісанбекової. За припущенням правозахисників, обшуки пов'язані з порушеною проти Шевченко кримінальною справою.

Читайте також: Держава навиворіт, або Навіщо росіяни арештували громадянина США

Голова правозахисної групи «Агора» Павло Чиков повідомив, що така кримінальна справа є першою у Росії. «Цікаво, що порушено справу саме в Ростові. Там же розслідувалася єдина в країні кримінальна справа про невиконання обов'язків іноземного агента - відносно голови організації "Женщины Дона" Валентини Череватенко. Справу було припинено за відсутністю складу злочину», - відзначив Чиков.

Як повідомлялося, 26 квітня 2017 року Генеральна прокуратура РФ визнала небажаними зарубіжні організації OR (Otkrytaya Rossia), Open Russia Civic Movement, Open Russia (Общественное сетевое движение «Открытая Россия») у Великобританії, а також Institute of Modern Russia, Inc («Институт современной России») в США. Тоді Мін'юст заявив, що в Росії немає філій цих організацій. Таким чином, діюча на території РФ «Открытая Россия» не має відношення до зазначених організацій і не є небажаною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-