Кількість постраждалих під час протестів в Афінах зросла до 30

Кількість постраждалих під час протестів в Афінах зросла до 30

Укрінформ
Під час мітингу в столиці Греції Афінах у результаті сутичок між противниками ратифікації Угоди між Грецією і Македонією та поліцейськими потерпіли щонайменше 30 осіб.

Про це повідомляє Ekathimerini.

"За словами співробітника поліцейського управління Афін, більшість із 25 поранених поліцейських, що перебувають у 401 військовому госпіталі, були поранені під час нападу на сходах біля Могили невідомого солдата, що ведуть до будівлі парламенту", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, двоє поліцейських отримали опіки від пляшок із запальною сумішшю, які кидали протестувальники. Поліція стверджує, що сім осіб були заарештовані на площі Синтагма.

Окрім поліцейських, чотири людини були госпіталізовані через проблеми із диханням після розпилення газу. Також повідомляється, що протестувальники побили фотографа і вкрали його обладнання. Троє інших фотографів також отримали травми, але відмовилися від госпіталізації.

За інформацією поліції, у протестах взяли участь 60 тисяч демонстрантів, а до Афін приїхали понад 600 автобусів, переважно з півночі країни, яка межує з Македонією.

Як повідомлялося, у понеділок, 21 січня, парламент Греції приступить до обговорення законопроекту щодо ратифікації Угоди про перейменування Республіки Македонія в Республіку Північна Македонія. Очікується, що голосування щодо законопроекту про ратифікацію Угоди відбудеться у п'ятницю, 25 січня.

Раніше парламент Македонії більшістю голосів ратифікував Угоду про перейменування країни, а македонський прем'єр Зоран Заєв висловив надію на те, що найближчим часом документ буде ратифікований і грецькою стороною, після чого Угода набуде чинності.

Читайте також: Мітинг в Афінах: Постраждали 10 поліцейських, двох людей госпіталізовано

Як повідомлялося, влітку 2018 року між Грецією і Македонією було підписано історичну Угоду про перейменування Республіки Македонія.

Суперечка між Грецією і Македонією триває з 1991 року, коли Македонія проголосила незалежність і взяла собі назву Республіка Македонія. В той же час таку ж назву має регіон Греції.

Фото: ekathimerini.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-