Росія розмістила нові

Росія розмістила нові "Іскандери" біля українського кордону – Fox News

Укрінформ
На супутникових знімках зафіксовано нове розміщення російських ракетних батарей та пускових установок "Іскандер" біля українського кордону.

Про це повідомляє Fox News із посиланням на розвідувальний звіт компанії Imagesat International, яка робить знімки Землі з Космосу.

"На супутникових знімках, які були зроблені у четвер, зафіксовано нове розміщення російських ракетних батарей та пускових установок "Іскандер" біля українського кордону", - йдеться у повідомленні.

Згідно зі звітом компанії, російська техніка розміщена в Краснодарі, за майже 435 кілометрів від українського кордону.

На супутникових знімках чітко видно, що поруч із "Іскандерами" розташовані бункери й інші ангари для складів.

Біля однієї пускової установки знаходиться транспортний засіб, який дозволяє швидку перезарядку ракет в пускову установку.

Читайте також: Росія модернізувала ядерні бункери в Калінінградській області — CNN

На знімках також видно, що в одному ангарі відкриті двері, і було зафіксовано як з нього виїжджав інший транспортний засіб.

Зазначається, що дальність польоту балістичних ракет типу "Іскандер" сягає до близько 500 км, і може з собою нести як нетрадиційні боєголовки, так і ядерні боєголовки. Це в свою чергу може загрожувати більшості американських союзників НАТО в Європі.

Як повідомляє Fox News, Москва також розгорнула чотири пускові установки разом із однією системою для перезарядки поблизу монгольського кордону, в Улан-Уде, що на півдні РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-