Трамп про нову стратегію протиракетної оборони: Будь-яку ракету знищимо ще до запуску

Трамп про нову стратегію протиракетної оборони: Будь-яку ракету знищимо ще до запуску

Укрінформ
Нова стратегія протиракетної оборони, представлена у четвер, передбачатиме здатність знищувати будь-який тип ракет, у тому числі надсучасні гіперзвукові, і навіть перед тим, як вони будуть випущені.

Про це заявив під час презентації стратегії у Пентагоні президент США Дональд Трамп, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми знищимо будь-який тип ракетної атаки на будь-яку американську ціль, у тому числі до і після запуску", - наголосив Трамп.

У цьому зв'язку він підкреслив, що коли йдеться про оборону Америки, "ми не будемо давати (противникам – ред.) жодних шансів, ми лише вживатимемо заходів".

Читайте також: Іран заявив про готовність запустити у космос новий супутник за кілька місяців

Президент США також зауважив, що нова стратегія протиракетної оборони передбачає створення нових, гнучкіших систем для захисту від гіперзвукових ракет. Крім того, у стратегії будуть задіяні космічні системи для виявлення пусків ракет, у тому числі випадкових.

Крім того, Трамп зазначив, що стратегія має на увазі реалізацію оголошених раніше планів щодо розміщення 20 нових ракет-перехоплювачів наземного базування на Алясці. Сполучені Штати також продовжуватимуть дослідження та розробки нових технологій, підкреслив президент США.

Фото: Official White House Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-