Поліція Німеччини провела операцію проти німецького Ку-Клукс-Клану

Поліція Німеччини провела операцію проти німецького Ку-Клукс-Клану

Укрінформ
Німецька поліція у середу провела масштабну операцію проти фашистських молодчиків.

Про це повідомляє Zeit.

«У ході рейду проти «Національних соціальних лицарів Ку-Клукс-Клану Німеччини» поліція конфіскувала понад 100 одиниць зброї», - йдеться в повідомленні.

У поле зору слідчих потрапили близько 40 осіб. Слідчі дії були проведені стосовно 17 обвинувачених у віці від 17 до 59 років.

Арештів, втім, не було.

Операція силами 200 поліцейських, включаючи спецпризначенців, була проведена у федеральних землях Баден-Вюртемберг, Бремен, Гамбург, Нижня Саксонія, Північний Рейн-Вестфалія, Рейнланд-Пфальц, Саксонія-Ангальт і Тюрінгія - і була спрямована проти імовірно готової до вчинення насильства злочинної мережі націонал-соціалістів. За словами прокурора Штутгарта, у членів організації, яка називає себе «Національними соціальними лицарі Ку-Клукс-Клану Німеччини», були конфісковані, зокрема, мачете й мечі.

Читайте також: Німецька поліція розкрила деталі операції проти кокаїнової мафії

Всі члени мережі мають відверто праву позицію, що полягає, зокрема, у «прославленні націонал-соціалізму», - заявив прокурор. Рекрутують нових членів, у тому числі, через Інтернет. Спілкування відбувалося переважно через соціальні мережі. Фінансування угруповання здійснюється шляхом щомісячних членських внесків.

Фото: © Friedemann Vogel/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-