Німецька поліція розкрила деталі операції проти кокаїнової мафії

Німецька поліція розкрила деталі операції проти кокаїнової мафії

Фото
Укрінформ
У ході великої спільної операції, яка проходить в середу відразу в кількох європейських країнах, була розкрита мережа доставки наркотиків з Латинської Америки в Європу, що належить італійській мафії Ndrangheta.

Про це на прес-конференції в середу розповів віце-президент Федеральної кримінальної поліції Німеччини Петер Генцлер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Модель підприємства була така: купували кокаїн в країнах Латинської Америки і Карибського басейну, доставляли суднами в європейські порти, в основному в Роттердам і Антверпен, далі дрібнішими партіями, по 10-20 кг на автотранспорті через Німеччину транспортували в Італію", - пояснив керівник ВКА схему.

Частина наркотиків реалізовувалася в самій Німеччині, а також у ряді інших європейських країн, включаючи Швейцарію. Кошти відмивалися, у тому числі через купівлю нерухомості в Італії. Члени мафіозного угруповання користувалися модифікованими смартфонами для комунікації, а транспортні засоби постійно реєстрували на різних номерах. Логістичними базами слугували італійські ресторани.

За мережею стежили більше 2 років. В операції, яку координував європейський Eurojust, взяли участь прокурори і слідчі кількох країн. Вона стала можливою завдяки тісному співробітництву в рамках міжнародної слідчої групи.

В ході операції, що триває, в Німеччині (в землях Північний Рейн-Вестфалія і Баварія) проведено 14 арештів, вилучено великі грошові кошти, автомобілі і цінності.

Читайте також: Спецоперація проти мафії: на двох континентах арештували 90 осіб

Генцлер також повідомив, що німецьким органам безпеки відомі "600 активних мафіозі".

Калабрійська "Ндрангета" вважається нині найпотужнішою італійською мафіозною організацією.

Як повідомляв Укрінформ, в операції, яка отримала кодову назву "Pollino", взяли участь сотні поліцейських. Її результатом стало вилучення майже 4 тонн кокаїну і сотень кілограмів інших наркотичних речовин. Станом на 12.00 5 грудня були арештовані 84 особи, які підозрюються у скоєнні злочинів та участі в діяльності мафіозної організації. В ході операції вилучено і заблоковано понад 2 мільйони євро кримінального походження, які були у розпорядженні злочинців.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-