Канада відреагувала на смертний вирок її громадянину у Китаї

Канада відреагувала на смертний вирок її громадянину у Китаї

Укрінформ
Джастін Трюдо звинуватив Китай у тому, що він діяв «самовільно», виносячі вирок канадському громадянину.

Про це повідомляє портал Press TV.

«Голова уряду Канади Джастін Трюдо звинуватив Китай у тому, що він діяв «самовільно», виносячі вирок канадському громадянину за контрабанду наркотиків», - йдеться у повідомленні.

36-річний Роберт Ллойд Шелленберг був затриманий ще у 2014 році - задовго до того, як між Канадою та Китаєм вибухнув дипломатичний скандал через арешт у грудні 2018 року в Канаді офіційного представника китайського телекомунікаційного гіганта Huawei за запитом США.

Шелленберг спочатку отримав 15-річне покарання та подав апеляцію. У понеділок суд міста Далян на північному сході Китаю визнав, що попереднє покарання було занадто м'яким та засудив його до смерті.

Читайте також: Китай перегляне 15-річний вирок канадцю, звинуваченому у контрабанді наркотиків

У відповідь на цю постанову, Трюдо висловив «надзвичайну стурбованість», звинувативши Пекін у тому, що він діяв «свавільно».

«Нас надзвичайно турбує, як і має турбувати всіх наших міжнародних друзів та союзників, що Китай вирішив почати самовільно застосовувати смертну кару, як у цьому випадку», - зазначив прем’єр-міністр. Як повідомлялося, тринадцять канадців було затримано у Китаї з моменту арешту фінансового директора китайської корпорації Huawei Technologies Co Менг Ванжу у Ванкувері за запитом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-