У Латвії вилучено понад 2 тонни кокаїну на суму близько 1 млрд євро

У Латвії вилучено понад 2 тонни кокаїну на суму близько 1 млрд євро

Укрінформ
У Латвії в ході міжнародної поліцейської операції вилучено понад 2 тонни кокаїну вартістю близько 1 млрд євро, а також затримано п'ять осіб.

Про це повідомляє Delfi.

"Під час операції поліція вилучила 2199 брикетів з логотипами Dolphin, Bad Boys, Gold і TNT, що еквіваклентно 2 тоннам гідрохлориду кокаїну. Наркотики були заховані в ящиках з бананами з Еквадору", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, з урахуванням того, що при роздрібній торгівлі ціна за один грам кокаїну на території Латвії коливається в межах 70 - 120 євро, вартість вилучених наркотиків може перевалити за 1 млрд євро.

Читайте також: В аеропорту Стамбула затримали українку, яка везла кокаїн

Начальник Держполіції Інтс Кюзіс зазначив, що це рекордна кількість наркотичних речовин, вилучених на території країни. За його словами, Латвія використовували як транзитну державу, далі наркотик зловмисники переправляють зазвичай або до Скандинавії, або до Росії.

В рамках операції затримано п'ятеро громадян Латвії. Як повідомив начальник Кримінальної поліції Андрій Гришин, троє підозрюваних взяті під варту, ще до двох застосований запобіжний захід, не пов'язаний з позбавленням волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-