Дружина арештованого екс-глави Nissan скаржиться на умови його утримання

Дружина арештованого екс-глави Nissan скаржиться на умови його утримання

Укрінформ
Дружина заарештованого у Токіо екс-глави Nissan Карлоса Гона поскаржилася до правозахисної організації Human Rights Watch на «суворі» умови утримання чоловіка.

Про це повідомляє АР.

«Ніхто не може утримуватися під вартою в таких суворих умовах», - йдеться в її листі.

У листі Керол Гон також описується, як японські прокурори допитують затриманих без присутності адвоката в явній спробі домогтися визнання. Відзначається, що такі умови є звичайними в поводженні з підозрюваними в Японії.

Керол Гон повідомила, що її чоловік, який утримується в неопалювальній камері, за три тижні втратив у вазі майже три кілограми. Йому відмовляють у прийомі ліків, дають 30 хвилин на щоденні фізичні вправи, а митися дозволяють двічі або тричі на тиждень.

Читайте також: Екс-главі Nissan пред’являть ще два звинувачення – ЗМІ

Минулого тижня Керол Гон виступила з короткою заявою, в якій висловлювала занепокоєння з приводу здоров'я чоловіка, коли у нього була температура. Зараз він вже одужав. Родині Гона було відмовлено у зустрічі, за час його ув'язнення до екс-глави Nissan допускали тільки адвокатів і співробітників посольства.

Як повідомляв Укрінформ, 19 грудня 2018 року вже колишньому голові Nissan і Renault Карлосу Гону, його помічникові Грегу Келлі і самій компанії-автовиробникові було висунуто обвинувачення у приховуванні приблизно 44,5 млн доларів доходів Гона за період з 2010 по 2015 роки. Стало відомо, що японські прокурори планують висунути Гону ще два обвинувачення, пов'язані з порушенням фінансової звітності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-