Екс-главі Nissan пред’являть ще два звинувачення – ЗМІ

Екс-главі Nissan пред’являть ще два звинувачення – ЗМІ

Укрінформ
Японські прокурори планують пред’явити колишньому главі Nissan Motor Co. Карлосу Гону ще два звинувачення, пов’язані з порушенням фінансовій звітності.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела.

"У п'ятницю японські прокурори планують пред’явити екс-главі Nissan Motor Co. Карлосу Гону ще два звинувачення, пов’язані з порушенням фінансовій звітності. Таким чином загальна кількість (звинувачень – ред.) становитиме три", - йдеться у повідомленні.

За словам співрозмовника, нові звинувачення стосуватимуться надмірного зловживання довірою через перепис власних інвестиційних збитків як збитків компанії Nissan у 2008 році, а також за заниження суми персональної компенсації для Гона протягом 2015-2018 років.

Як повідомлялося, 19 листопада глава Nissan і Renault Карлос Гон добровільно здався токійській прокуратурі після того, як внутрішнє розслідування компанії виявило фінансові розбіжності в його бухгалтерії. 22 листопада члени ради директорів автовиробника прийняли рішення про звільнення Гона, а також відсторонення від посади директора-представника Грега Келлі, якого також було затримано.

Читайте також: Суд Токіо відхилив апеляцію глави альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi

19 грудня Гону, його помічнику Грегу Келлі та самій компанії-автовиробнику було пред'явлено обвинувачення в приховуванні приблизно 44,5 млн доларів доходів Гона за період з 2010 по 2015 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-