Протести

Протести "жовтих жилетів": у Бельгії загинув перший активіст

Укрінформ
У Бельгії На одній з автомагістралей під колесами вантажівки загинув учасник акції "жовтих жилетів".

Ця смерть стала першою у Бельгії під час виступів місцевих "жовтих жилетів", повідомляє DW.

"Один з учасників акції "жовтих жилетів" у Бельгії загинув на сході країни внаслідок інциденту на автомагістралі. Увечері п'ятниці, 11 січня, вантажівка скоїла наїзд на одного з мітингарів, котрі блокували ділянку дороги. Внаслідок наїзду потерпілий загинув на місці", - йдеться у повідомленні.

За даними журналістів, водій не побачив учасника акцій протесту й вчасно не загальмував. Нещасний випадок стався поблизу кордону Бельгії з Нідерландами. В блокуванні частини автодороги брали участь від 20 до 30 маніфестантів.

Зазначається, що ця смерть стала першою у Бельгії з початку виступів "жовтих жилетів" у цій країні. Загалом досі акції "жовтих жилетів" у Бельгії проходили значно спокійніше, ніж у сусідній Франції. У Франції з середини листопада зафіксовано вже щонайменше десять смертей, спричинених протестами.

Читайте також: У Франції готуються до чергової хвилі протестів "жовтих жилетів"

"Жовті жилети" в Бельгії спочатку виходили на вулиці, виступаючи проти підвищення цін на пальне, але згодом вони стали протестувати проти зниження купівельної спроможності населення. Попри здебільшого мирний характер протестів, в Бельгії також не раз траплялися сутички між учасниками виступів та поліцією. Було затримано багато осіб.

Нагадаємо, у Франції з 17 листопада проходять акції руху «жовтих жилетів». Активісти виступають проти підвищення цін на паливо, урядової податкової політики в цілому і вимагають відставки президента і прем'єр-міністра.

Уряд Франції пішов на економічні поступки протестувальникам і відтермінував на рік підвищення цін на паливо, а також наклав мораторій на підвищення протягом зими тарифів на газ і електроенергію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-