США планують залучити до переговорів по Сирії

США планують залучити до переговорів по Сирії "поганих гравців" — Помпео

Укрінформ
Державний секретар США Майкл Помпео назвав Росію, Іран та режим Башара Асада "поганими гравцями" в регіоні та висловив очікування, що вони також будуть залучені до переговорів щодо майбутнього Сирії після громадянської війни.

Про це глава американської дипломатії заявив у інтерв'ю телеканалу Fox News, стенограму якого оприлюднив у п'ятницю Державний департамент США.

"Ми дуже сподіваємося, що погані гравці в регіоні – росіяни й іранці – також будуть представлені за столом переговорів разом з режимом (Асада – ред.) та всіма іншими зацікавленими сторонами", - відповів Помпео на прохання прокоментувати його бачення політичного рішення по Сирії, і чи матиме майбутнє в ньому режим Асада.

При цьому держсекретар США уточнив, що потрібно обговорити, як виглядатиме політичне врядування в країні після громадянської війни. За його словами, це дається дуже важко. Водночас він підкреслив, що "погані гравці" ще не виявили готовності до конструктивних переговорів.

Читайте також: Штати почали виводити з Сирії військову техніку — ЗМІ

"Ті, хто завдав країні стільки горя, стільки чвар, (спричинив – ред.) станом на сьогодні 6 млн біженців із Сирії, досі не продемонстрували своєї готовності стати частиною цієї політичної розмови", - зауважив держсекретар США.

У цьому зв'язку він зазначив, що Сполучені Штати хочуть переконатися, "що всі варіанти відкриті, коли почнеться політичний дискурс".

Він також зауважив, що в Вашингтоні братимуть до уваги те, як виконуватиметься резолюція Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-