Штати почали виводити з Сирії військову техніку — ЗМІ

Штати почали виводити з Сирії військову техніку — ЗМІ

Укрінформ
США розпочали виведення американського контингенту з Сирії, зокрема наземну військову техніку, що свідчить про початок виведення американських військ з країни відповідно до наказу президента країни Дональда Трампа.

Про це заявив представник адміністрації Трампа, безпосередньо ознайомлений з ходом операції, повідомляє телеканал CNN.

"Деякий вантаж вже переїхав", - сказав чиновник.

Водночас джерело не повідомило, про який вантаж йдеться і яким шляхом – повітряним чи наземним – його було транспортовано.

Також чиновник не уточнив, із якої частини Сирії було виведено військове обладнання. Хоча очікується, що виведення військ розпочнеться з північної частини Сирії.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп наказав американським військовим повністю вийти з Сирії, оскільки США перемогли ІДІЛ.

Читайте також: США виводять війська з Сирії, однак продовжать боротися з ІДІЛ - Помпео

Ця заява викликала розкол у його кабінеті з питань національної безпеки. Зокрема, у відставку одразу подали глава Пентагону Джеймс Меттіс та спецпосланник США у Глобальній Коаліції Бертт Макгерк. Багато хто із впливових експертів, колишніх генералів та дипломатів назвали одноосібне рішення Трампа нерозумним і таким, що протирічить національним інтересам США.

Державний секретар США Майк Помпео підтвердив виведення американських військ з Сирії та продовження боротьби з терористичною організацією "Ісламською державою" (ІДІЛ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-