Снігопади у Баварії: кількість жертв зростає

Снігопади у Баварії: кількість жертв зростає

Фото
Укрінформ
У німецьких і австрійських Альпах кількість жертв тривалих снігопадів досягла вже 12 осіб, включаючи загибель ввечері четверга 9-річного хлопчика.

Про це повідомляє Bild.

"З минулої суботи у Німеччині та Австрії через сильний снігопад уже загинули 12 осіб: дехто похований під лавинами, одна жінка впала і задихнулася під снігом, турист був убитий гілкою дерева, яка не витримала ваги снігу...", - йдеться у статті.

Співчуття у зв'язку із загибеллю дитини в Баварії і подяку тим, хто бореться зі снігом, висловила канцлер Ангела Меркель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Канцлер висловила свої співчуття рідним дитини", - розповіла журналістам у п'ятницю представник уряду Ульріке Деммер.

Дев'ятирічного хлопчика у четврер задавило деревом у Траутсхофені (Баварія).

Глава уряду також висловила подяку людям на місцях – поліції, солдатам бундесверу, рятувальникам, добровольцям та чиновникам – усім, хто допомагає справлятися з надзвичайною ситуацією, що склалася, і запевнила, що в разі необхідності будуть надані додаткові сили.

У суботу в постраждалі райони відправиться прем'єр-міністр Баварії Маркус Зедер.

Всього в Баварії "катастрофічне станрвище" оголошене в 5 округах.

Читайте також: У гірських регіонах Австрії ввели найвищий рівень лавинної небезпеки

Метеорологи попереджають, що в ніч на суботу очікується "дуже складна погодна ситуація", в тому числі дощ, якого побоюються навіть більше, ніж нового снігопаду. Враховуючи величезну кількість снігу, у разі дощової погоди це загрожує падінням дерев і обвалом дахів будинків. В даний час люди посилено скидають сніг з дахів. Дороги розчищає, в тому числі, військова техніка і більш як 600 службовців бундесверу.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-