У гірських регіонах Австрії ввели найвищий рівень лавинної небезпеки

У гірських регіонах Австрії ввели найвищий рівень лавинної небезпеки

Фото
Укрінформ
У низці гірських районів австрійських федеральних земель - Штирія, Зальцбург, Верхня Австрія та Нижня Австрія, станом на середу, 9 січня, оголошено 5-ий, найвищий рівень лавинної небезпеки.

Сильні снігопади та вітер поруч з небезпекою самовільного сходження лавин вже змусили закритися низку гірськолижних курортів країни, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Тимчасово припинили роботу й численні навчальні школи з катання на лижах.

У Штирії у вівторок зафіксовано першу жертву великого снігу: 62-річний учитель під час спуску разом з групою школярів злетів з траси та потрапив у шар снігу глибиною близько 5 метрів. Чоловік помер, допоки рятувальники змогли дістатися до нього.

Через снігопади та повалені дерева в багатьох районах країни перекриті автомобільні дороги, а подекуди і залізничні шляхи. Декілька тисяч людей в невеликих комунах через це перекриття залишалися відрізаними від світу. У низці громад також відсутній електричний струм, через обірвані поваленими деревами лінії електропередач.

Окремі підрозділи федеральної армії залучені у землях Зальцбург та Штирія для боротьби з великим снігом. Військові альпіністи звільнюють дахи громадських споруд від метрових насипів снігу.

У Нижній Австрії рятувальні групи займають пошуком зниклих з суботи двох чоловіків, які пішли в похід в гори.

Читайте також: Жертвами снігопадів у Німеччині та Австрії стали дев'ять осіб

За інформацією синоптиків, у багатьох частинах Австрії, особливо в північній частині австрійських Альп, і далі спостерігатимуться сильні снігопади: протягом середи-четверга очікується ще близько 1м снігу.

Великий сніг спостерігається і на півдні сусідньої Німеччини, а також в низці районів сусідніх країн. Загалом, за повідомленнями європейських ЗМІ, в Європі зафіксовано вже 14 пов’язаних з негодою смертей.

Фото: Bild: Kurier/Juerg Christandl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-