Маас запевняє, що Німеччина

Маас запевняє, що Німеччина "Північним потоком-2" захищає інтереси України

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас укотре повторив свою тезу про те, що Німеччина участю в будівництві газопроводу "Північний потік-2" зможе захистити інтереси України.

Про це він сказав у виступі на новорічному прийомі Східного комітету німецької економіки в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо з проекту витіснять німецькі і європейські компанії, то не залишиться нікого, хто продовжував би наполягати на збереженні транзиту російського газу через Україну", - заявив Маас.

Глава німецького МЗС зазначив, що "Північний потік-2" не є "німецько-російським особливим шляхом", і виступив з критикою погрози США ввести у зв'язку з цим санкції, які вважає невірним підходом.

"Питання європейської енергетичної політики мають вирішуватися в Європі, а не в США", - заявив дипломат.

Маас в цілому закликав до розробки "нового європейсько-російського порядку", нової східноєвропейської політики, яка має також включати Україну, Білорусь, Кавказ і Південно-Східну Європу.

Читайте також: Україна наполягатиме на транзиті газу за європейськими законами - Клімкін

Як повідомлялося, газопровід "Північний потік-2" будується з Росії до ФРН в обхід України через Балтійське море. Його довжина становитиме понад 1200 км, пропускна здатність - 55 млрд кубометрів газу на рік.

Газопровід будує російський "Газпром" спільно з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall.

Україна виступає проти будівництва "Північного потоку-2" через можливу втрату статусу транзитної держави. Крім того, противниками "Північного потоку-2" є США, Польща і країни Балтії, які застерігають, що ЄС потрапить у залежність від російського газу. Однак у Німеччині заявляють, що проект економічний, а не політичний.

Фото: @OstAusschuss

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-