Посол Китаю звинуватив Канаду в подвійних стандартах

Посол Китаю звинуватив Канаду в подвійних стандартах

Укрінформ
Посол Китаю в Оттаві звинуватив Канаду в «подвійних стандартах» та ігноруванні судового суверенітету КНР на фоні дипломатичного скандалу, викликаного арештом фінансового директора Huawei Менг Ванжу.

Про це повідомляє Reuters .

«Посол Лу Шей сказав, що вимоги Канади про звільнення двох чоловіків відображають подвійні стандарти, породжені західним егоїзмом і перевагою білих», - йдеться в повідомленні.

Відсутність занепокоєння в Канаді з приводу затриманої Менг Ванжу передбачає, що гуманітарна допомога вважається необхідною тільки для громадян Канади, але не для китайців.

Як відомо, дипломатична напруженість у відносинах між Канадою і Китаєм загострилася після арешту фінансового директора Huawei Менг Ванжу на підставі ордера на екстрадицію в США 1 грудня. Пекін засудив арешт Ванжу і погрожував репресіями, якщо справа проти неї не буде припинена.

Читайте также: Канада провела секретные переговоры с КНДР - СМИ

Через кілька днів після арешту Ванжу колишній канадський дипломат, а нині співробітник International Crisis Group Майкл Ковриг був затриманий в Китайській Народній Республіці. Пізніше стало відомо про другий арешт громадянина Канади - Майкла Спейвора, який керує міжнародною неурядовою організацією Paektu Cultural Exchange.

Всього, за твердженням Оттави, в КНР було затримано тринадцять канадських громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-