Трамп летить до стіни у Техасі попри третій тиждень

Трамп летить до стіни у Техасі попри третій тиждень "шатдауну"

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп у четвер вилітає в Техас, до стіни на кордоні з Мексикою, в той час, як у країні триває третій тиждень "шатдауну", що виник через відмову Конгресу фінансувати виборчу обіцянку Трампа зі зведення нової стіни.

Про свій відліт Трамп повідомив зранку четверга у мережі Twittter.

"Готуюся відбути до Великого штату Техас!"- написав Трамп перед відправленням, додавши до повідомлення гасло своєї виборчої кампанії "Зробимо Америку великою знову"

Водночас він обурився, що американські медіа пишуть про відсутність повної підтримки серед республіканців його ініціативи щодо побудови нової стіни на південному кордоні.

Читайте також: Трамп і демократи не домовилися про припинення "шатдауну"

"Існує величезна єдність з республіканцями в Палаті представників та Сенаті – попри те, що ЗМІ "фейкових новин" працюють на повну потужність для того, щоб це виглядало інакше. Опозиційна партія та демократи знають, що ми повинні мати міцну безпеку на кордону, але не хочуть віддавати "Трампу" ще одну з безлічі перемог!" - написав президент.

Тим не менше, не всі республіканці стоять на боці президента, який ладний продовжувати "шатдаун" місяцями, допоки Конгрес не виділить понад $5 млрд на стіну. Лише напередодні Палата представників проголосувала за ще один законопроект, спрямований на відновлення зупинки урядових установ без виділення фінансування на ініціативу Трампа. При цьому, щонайменше вісім республіканців підтримали цей законопроект.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-