У ПАРЄ заявляють про катастрофічні умови у таборах для біженців у Греції

У ПАРЄ заявляють про катастрофічні умови у таборах для біженців у Греції

Укрінформ
У Парламентській асамблеї Ради Європи заявляють про нагальну необхідність забезпечення гуманітарних стандартів у деяких таборах для біженців на території Греції.

Про це наголосила у четвер головний доповідач ПАРЄ з питань умов прийняття біженців Петра Де Суттер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Катастрофічні гуманітарні стандарти, які посилюються снігопадами та низькою температурою, загрожують шукачам притулку, що має місце у деяких таборах у Греції», - заявила бельгійський парламентарій.

Вона підкреслила, що Європа повинна докладати більше зусиль, щоб громадяни з Камеруну та інших країн не опинялися у небезпечних умовах на маршрутах нерегулярної міграції.

Читайте також: Дебати про агресію РФ включили до проекту порядку денного зимової сесії ПАРЄ

Як повідомлялося, нині Європа долає кризу нерегулярної міграції. Переважна більшість людей, які хочуть претендувати на притулок (міжнародний захист) прибуває із країн Африки та Сирії до Європи. Один із маршрутів такої міграції пролягає через Середземне море до територій Греції, Туреччини та Італії.

На початку січня десятки біженців, розміщених у наметовому таборі на півночі Греції, протестували проти умов життя, оскільки в деяких районах температура опустилася до -20 градусів за Цельсієм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-