"Новий Єлисейський договір" зміцнить Європу — Маас

Укрінформ
Новий договір між Німеччиною і Францією про співробітництво та інтеграцію не лише зміцнить взаємодію і дружбу між двома сусідніми державами, а й також послужить зміцненню Європи в цілому.

Таке переконання висловив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас, коментуючи затверджене в середу урядом рішення про підписання нового німецько-французького договору, який носитиме назву Аахенського, оскільки укладений буде в німецькому місті Аахен неподалік від кордону з Францією.

"Європейський Союз залишається в центрі нашої дружби: з Аахенським договором ми беремо на себе зобов'язання щодо створення сильної, стійкої і суверенної Європи. З новим договором ми дивимося в майбутнє і об'єднуємо зусилля для просування сильної Європи, миру і заснованого на правилах порядку в усьому світі", - заявив глава МЗС.

За словами міністра, Німеччина і Франція спільно ясно дають зрозуміти, що для вирішення завдань майбутнього потрібно більше, а не менше співпраці.

Маас підкреслив, що обидві країни хочуть поліпшити повсякденне життя своїх громадян. Для цього пропонуються, зокрема, конкретні і практичні вирішення питань у прикордонних регіонах.

Але також Берлін і Париж хочуть "ще більше працювати разом для забезпечення миру і безпеки на міжнародному рівні".

Читайте також: Меркель і Макрон підпишуть новий Єлисейський договір 22 січня

Як повідомляв Укрінформ, Аахенський договір буде підписано 22 січня 2019 року канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном. Сторони підкреслюють, що новий документ не замінить Єлисейський договір від 1963 року, але стане його продовженням і доповненням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-