Paradise Papers: турецьку журналістку засудили за

Paradise Papers: турецьку журналістку засудили за "наклеп та образи"

Укрінформ
Турецьку журналістку Пелін Юнкер було засуджено до більше як року у в'язниці за роботу над розслідуванням Paradise Papers про офшори, оскільки були розкриті деталі ділової діяльності колишнього прем'єр-міністра країни та його синів.

Про це повідомляє The Guardian.

"Пелін Юнкер, член Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ), була визнана винною судом у Стамбулі за "наклеп та образи" за публікацію про компанії на Мальті, що належать Біналі Йилдириму та його синам. Йилдирим був прем'єр-міністром з 2016 по 2018 рік, до того як посаду було скасовано, і тепер обіймає посаду спікера Національної асамблеї (парламенту – ред.) країни", - повідомляє британське видання.

Після винесення вироку Юнкер повідомила ICIJ, що має намір подати апеляцію, зазначивши: родина Йилдирим визнала, що статті про їхні мальтійські підприємства відповідали дійсності.

"Це рішення для нас не є сюрпризом. Тому що результат був визначений з самого початку. У моїх статтях немає кримінального злочину або наклепу", - наголосила Юнкер.

Вона вказала, що сини Біналі Йилдирима володіють мальтійськими компаніями й визнають це.

Читайте також: Торік Google вивів в офшор щонайменше €20 мільярдів

Як повідомлялося, Міжнародний консорціум журналістських розслідувань у 2017 році оприлюднив матеріали слідства під назвою Paradise Papers. Документи охоплюють аналіз офшорної діяльності наймогутніших людей та компаній у світі та базуються на вивченні 13,4 млн файлів, отриманих у результаті витоку інформації. Загалом нове досьє перебільшує за обсягами та насиченістю "Панамські документи", опубліковані у квітні позаминулого року. У них ідеться про 120 політиків та посадовців з майже 50 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-