Манафорт обговорював

Манафорт обговорював "мирний план" по Україні з Килимником у 2016 році

Документ
Укрінформ
Команда адвокатів Пола Манафорта, екс-керівника кампанії Трампа, випадково поширила документальне підтвердження, яке вказує на факт його зустрічі з колишнім російським розвідником Костянтином Килимником та обговорення ними українського "мирного плану".

Про це йдеться в оприлюдненому адвокатами в вівторок судовому документі із заретушованим текстом, який легко можна скопіювати й прочитати в іншій програмі, повідомляє Укрінформ.

"Уряд робить висновок у цьому зв'язку, що перші відповіді пана Манафорта на запит щодо його зустрічей та взаємодії з паном Килимником були брехнею прокурорам та слідчим Офісу спеціального прокурора... Після розкриття документів, пан Манафорт "погодився", що він обговорював чи міг обговорювати мирний план по Україні з паном Килимником більше ніж один раз", - зазначається в оприлюдненому судовому документі.

Читайте також: Мюллер розповів, як Манафорт збрехав слідству

Водночас, після того, як Манафорту було повідомлено про перебування Килимника в Мадриді в той самий день, коли там був Манафорт, екс-керівник виборчої кампанії Трампа "визнав" факт зустрічі.

В оригіналі заретушований текст виглядає таким чином:

"The Government concludes from this that Mr. Manafort’s initial responses to inquiries about his meetings and interactions with Mr. Kilimnik were lies to the OSC attorneys and investigators. (See, e.g., Doc. 460 at 5 (After being shown documents, Mr. Manafort “conceded” that he discussed or may have discussed a Ukraine peace plan with Mr. Kilimnik on more than one occasion); id. at 6 (After being told that Mr. Kilimnik had traveled to Madrid on the same day that Mr. Manafort was in Madrid, Mr. Manafort “acknowledged” that he and Mr. Kilimnik met while they were both in Madrid)).

Читайте також: Time дослідив грошовий слід між кампанією Трампа й оточенням Путіна

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця із судових документів стало відомо, що Пол Манафорт збрехав розслідуванню Мюллера принаймні по п'яти суттєвих епізодах після того, як почав співпрацювати зі слідством. При цьому йшлося про спроби екс-керівника кампанії Трампа приховати зв'язки з Костянтином Килимником, якого пов'язують з російською розвідкою. Втім подробиці цих контактів не розкривалися раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-