Румунія назвала один із пріоритетів свого головування в ЄС

Румунія назвала один із пріоритетів свого головування в ЄС

Укрінформ
Одним з головних пріоритетів під час головування Румунії в Європейській раді протягом наступних шести місяців буде вирішення проблем європейської та регіональної безпеки.

Про це у вівторок під час прес-конференції за підсумками засідання Ради ЄС із загальних справ сказав міністр з європейських справ уряду Румунії Джеордже Чамба, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Виходячи з нашого географічного розташування, проблем безпеки у нашому регіоні, включаючи у Чорному морі, – наше головування отримає можливість зробити більше для вирішення проблем регіональної безпеки. Той факт, що ми мали дуже змістовне обговорення проблем дезінформації, демонструє чутливість Румунії до питань, що пов’язані із нашим східним сусідством”, - сказав румунський урядовець.

Він наголосив на тому, що на тлі проблем у сфері безпеки, з якими стикається Євросоюз, Румунія буде робити все, що від неї залежить, для зміцнення трансатлантичного партнерства та розвитку співробітництва зі США.

Читайте також: Єврокомісія визначила головні виклики ЄС у 2019 році

“Для нас трансатлантичні зв’язки є питанням величезної важливості. З огляду на факти і обставини, такий трансатлантичний зв'язок залишається вирішальним фактором”, - сказав Чамба.

Він повідомив також, що напередодні виборів до Європейського парламенту, які мають відбутися весною цього року, особливого значення набуває стійкість людей та усього громадянського суспільства в країнах ЄС до дезінформації та спроб зовнішнього втручання у виборчий процес.

“Румунія підтримає колективні дії, спрямовані проти дезінформації. Одне із завдань румунського головування - забезпечити європейські вибори та захистити їх від впливів з-за кордону. Дезінформація є одним з найбільших викликів для наших демократій, тож для протидії нам необхідні швидкі та невідкладні заходи, з огляду на наближення виборів до Європарламенту. Йдеться про підвищення стійкості, не лише до дезінформації, але також з огляду на кібернетичну безпеку”, - наголосив румунський урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-