Німецька поліція відпустила хакера, який виклав дані тисячі VIP-персон

Німецька поліція відпустила хакера, який виклав дані тисячі VIP-персон

Укрінформ
Німецька поліція відпустила після допиту хакера, який виклав в інтернет персональні дані тисячі відомих у Німеччині людей.

Про це заявили на прес-конференції у вівторок представники органів по боротьбі зі злочинністю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Двадцятирічний хлопець ще навчається в школі, він живе з батьками. З огляду на те, що раніше він не скоював протиправних дій і відсутні передумови до того, що він може втекти, його відпустили», - повідомив представник Центрального управління боротьби з кіберзлочинністю Генеральної прокуратури Георг Унгефук.

Він додав, що якщо за подібного роду протиправні дії дорослому може загрожувати до 3 років в'язниці або грошовий штраф, то для підлітків діють інші міри покарання та обмежень, в першу чергу виховного характеру.

За словами правоохоронців, про мотиви жителя Гессена, який називає себе Orbitі GOD, поки що не відомо, однак ніяких праворадикальних матеріалів у нього виявлено не було. Сам юнак заявив, що викладав дані людей, висловлювання яких його «дратували». Діяв він, імовірно, один, без спільників. Комп'ютер юнак намагався знищити, поліція конфіскувала те, що залишилося від машини.

Читайте також: Викрадення даних VIP-персон: хакер розповів поліції Німеччини деталі злочину

Унгефук додав, що у слідчих, які допитували хакера з минулої неділі, склалося враження, що він не до кінця усвідомлював тяжкість проступку і його наслідки, сприймаючи це швидше як «велику комп'ютерну гру».

Персональні дані майже тисячі німецьких політиків, журналістів, артистів викладалися з 1 до 24 грудня в інтернет в Твіттер-акаунті у вигляді різдвяного календаря. Щодня відкривалося нове «віконце», в якому містилися лінки та посилання.

Як повідомлялося, про масове просочення даних німецьких політиків, журналістів, артистів стало відомо 4 січня. Зокрема, були опубліковані номери телефонів, дані кредитних карт, адреси, особисті та внутрішньопартійні документи, такі як дані паспортів і рахунків, листи, запрошення, заявки на відвідання партійних з'їздів і навіть зміст чатів депутатів всіх партій, представлених у Бундестазі, а також депутатів земельних ландтагів, німецьких членів Європарламенту і політиків комунального рівня.

Серед відомих політиків, які, ймовірно, стали жертвами такої акції - канцлер ФРН Ангела Меркель, федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та екс-голова Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Зігмар Габріель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-