Викрадення даних VIP-персон: хакер розповів поліції Німеччини деталі злочину

Викрадення даних VIP-персон: хакер розповів поліції Німеччини деталі злочину

Укрінформ
На заході Німеччини затримали особу, яка ймовірно виставила у мережу персональні дані сотень німецьких політиків та інших публічних осіб.

Про це у вівторок повідомляє DW з посиланням на Федеральне управління кримінальної поліції ФРН.

"Затриманим є 20-річний юнак, який мешкає у місті Міттельхессен, що у федеральній землі Гессен. За даними ЗМІ, поліція затримала його ще 6 січня, однак тільки зараз він визнав вину у скоєному та розповів деталі крадіжки даних відомих у Німеччині людей", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, напередодні німецькі правоохоронці провели обшук у квартирі 19-річного програміста з міста Гайльбронн, який є свідком у цій справі, та допитали його. Він був знайомий з хакером, який скоїв крадіжку даних публічних осіб.

Читайте також: У Німеччині шукають хакерів, які викрали дані тисячі VIP-персон

Про масовий витік даних німецьких політиків стало відомо 4 січня. Зокрема, були опубліковані особисті дані відомих німців: їхні номери телефонів, дані кредитних карт, адреси, особисті та внутрішньопартійні документи, як от дані паспортів і рахунків, листи, запрошення, заявки на відвідування партійних з'їздів і навіть вміст чатів депутатів всіх партій, представлених у Бундестазі, а також депутатів земельних ландтагів, німецьких членів Європарламенту і політиків комунального рівня.

Серед відомих політиків, які, ймовірно, стали жертвами такої акції, - канцлер ФРН Ангела Меркель, федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та екс-голова Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Зігмар Габріель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-