У Німеччині шукають хакерів, які викрали дані тисячі VIP-персон

У Німеччині шукають хакерів, які викрали дані тисячі VIP-персон

Укрінформ
Розслідуванням справи про викрадення персональних даних у Німеччині займаються Міністерство внутрішніх справ, кримінальна поліція та Федеральне відомство з безпеки інформаційних технологій.

Про це в понеділок у Берліні журналістам повідомив представник МВС Сорен Шмідт.

«Я можу підтвердити, що сьогодні відбудеться робоча зустріч міністра (Горста Зеєгофера) з президентом Федерального відомства з кримінальних справ Хольгером Мюнхом і президентом Федерального відомства з безпеки інформаційних технологій Арне Шенбомом», — повідомив Шмідт.

Про хід розслідування поки що не повідомляється, у Берліні відмовляються говорити й навіть робити припущення з приводу того, що може стояти за цією хакерською атакою, посилаючися на намір «послуговуватися фактами, а не припущеннями». Шмідт запевнив, що перші успіхи в розслідуванні вже є.

Раніше ЗМІ повідомили про те, що поліція провела обшуки в квартирі 19-річного програміста з Хайльбронна, який контактував з хакером, якого підозрюють у крадіжці персональних даних політиків, журналістів та відомих артистів у ФРН.

Читайте також: Хакерська атака у Німеччині: постраждали дані понад тисячі відомих персон

Загалом, як повідомляв Укрінформ, в інтернет наприкінці грудня 2018 року були викладені дані майже тисячі осіб. Представник МВС розповів, що в 50-60 випадках був оприлюднений значно більший обсяг даних, ніж просто імена, номери телефонів та електронних і поштових адрес.

За його словами, дані особи отримали поради щодо того, як захистити свої дані та контакти.

Раніше у відомстві канцлера Ангели Меркель, яка також опинилася в списку осіб, які постраждали, запевнили, що викрадені дані не є настільки серйозним витоком інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-