Трамп хоче особисто летіти до кордону з Мексикою

Трамп хоче особисто летіти до кордону з Мексикою

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп має намір особисто вилетіти до кордону США й Мексики в четвер, де, на його думку, має бути зведена нова стіна вартістю в мільярди доларів, яка стала причиною нинішнього "шатдауну" в країні.

Про плани президента повідомила в понеділок речниця Білого дому Сара Сандерс, назвавши ситуацію на кордоні "гуманітарною кризою", повідомляє Укрінформ.

"Президент Дональд Трамп у четвер вирушить до південного кордону, щоб зустрітися з тими, хто перебуває на передовій національної безпеки та гуманітарної кризи. Більш детальна інформація буде оголошена найближчим часом", - зазначила офіційний представник адміністрації на власній сторінці в мережі Twitter.

Читайте також: Трамп пригрозив "шатдауном" на рік

Як повідомляв Укрінформ, у грудні Конгрес США не зміг затвердити державний бюджет на наступний рік, що спричинило виникнення часткового урядового "шатдауну". Демократи не підтримують ініціативи президента Трампа, який хоче забрати з бюджету понад $5 млрд у 2019 році для початку будівництва нової стіни на кордоні з Мексикою.

При цьому, сам Трамп неодноразово наголошував, що може скористатися правом введення стану національної небезпеки, щоб отримати необхідне фінансування на стіну з фондів, передбачених бюджетом у разі надзвичайних ситуацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-