Профспілки Угорщини погрожують загальним страйком проти

Профспілки Угорщини погрожують загальним страйком проти "рабських законів"

Укрінформ
В Угорщині профспілки готуються до нових акцій протесту проти затверджених змін у трудовому кодексі.

Про це інформує портал Miami Herald.

«Лідери профспілок в Угорщині закликають до загальнонаціонального страйку та нових протестів 19 січня, щоб протистояти змінам трудового кодексу, які вони вважають "рабським законом", шкідливим для працівників», — йдеться у повідомленні.

Натовп кількістю щонайменше 10 000 людей зібрався у суботу біля будівлі парламенту Угорщини у Будапешті на знак протесту проти змін законодавства, затверджених у грудні, що дозволяють працедавцям вимагати від робітників до 400 годин понаднормової праці щорічно.

Президент федерації профспілок Угорщини Ласло Кордас заявив, що профспілки подадуть прем'єр-міністру Віктору Орбану свої вимоги, які включають підвищення заробітної плати та більш гнучку систему виходу на пенсію. Якщо уряд відмовиться вести перемовини, вони розпочнуть загальний страйк.

Речник уряду Іштван Холлік у відповідь повторив твердження, що угорсько-американський мільярдер Джордж Сорос фінансує протести проти нового угорського законодавства щодо праці.

Читайте також: Орбан назвав протести проти реформи трудового законодавства істерикою

Як повідомлялося, парламент Угорщини проголосував за продовження терміну, протягом якого працедавці можуть враховувати понаднормову працю з метою розрахунку заробітної плати та вихідних, з 12 місяців до 3 років, а також підняв максимальний ліміт для щорічної понаднормової праці з 250 до 400 годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-