У NASA відмовилися від зустрічі з головою Роскосмосу через Україну

У NASA відмовилися від зустрічі з головою Роскосмосу через Україну

Укрінформ
Глава американського космічного агентства (NASA) Джим Брайденстайн після посилення тиску з боку сенаторів скасував запланований візит свого російського колеги Дмитра Рогозіна, якого уряд США вніс до санкційного списку після анексії Криму Москвою у 2014 році.

Про це повідомляє USA Today.

"NASA повідомило російське космічне агентство "Роскосмос", що візит їхнього генерального директора Дмитра Рогозіна , запланованй на лютий 2019 року, має бути відтермінований", - поінформувала прес-секретар Брайденстайна Меган Пауерс.

Нова дата візиту не визначена.

З критикою візиту Рогозіна виступили сенатори-демократи Марк Ворнер та Джинн Шехін.

"Повідомлення Америки Кремлю має бути однозначним: дії мають наслідки", - заявила раніше  цього тижня Шехін, яка є членом комітету з асигнувань, що фінансує NASA.

Читайте також: Рогозін пропонує перевіряти безпеку космонавтів методом Сталіна

Як повідомлялося, Рогозін був внесений Сполученими Штатами до санкційного списку за причетність до анексії Криму. Санкції включають заборону на в’їзд до США та замороження деяких активів у банках США.

Однак навіть на тлі зростаючої напруженості між Москвою та Вашингтоном NASA та Роскосмос продовжують співпрацю, зокрема, США покладаються на росіян у транспортуванні космонавтів до МКС.

Сама МКС є продуктом міжнародної співпраці, у тому числі США з РФ; вже більше 18 років американські та російські космонавти працюють на станції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-