Затриманий у Росії американець був засуджений у США за спробу вкрасти $10 тисяч

Затриманий у Росії американець був засуджений у США за спробу вкрасти $10 тисяч

Укрінформ
Громадянин США Пол Вілан, затриманий РФ за звинуваченням у шпигунстві, був раніше засуджений військовим судом у США за спробу крадіжки $10 тисяч.

Про це повідомляє The Washington Post.

«Корпус морської піхоти визнав Пола Вілана, американського громадянина, затриманого Росією за звинуваченням у шпигунстві, винним у спробі вкрасти у уряду США більше $10 000, під час відрядження до Іраку у 2006 році та підробці чеків майже на $6 000 приблизно в той же час», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, звинувачення, висунуті проти Вілана спеціальним військовим судом два роки по тому, призвели до його звільнення зі збройних сил США.

Вілан служив адміністративним керівником у морській піхоті — посада, подібна до офіс-менеджера, що давала йому доступ до певних чутливих даних, ймовірно, включаючи ті, які служба використовувала для видачі нагород військовослужбовцям.

Спеціальний військовий суд також визнав Вілана винним у свідомому приховуванні своєї відпустки три рази та двічі у відсутності у своєму підрозділі, в одному випадку протягом двох днів.

Справа Вілана стала ще заплутанішою у п'ятницю після того, як Ірландія стала четвертою державою, що визнала його своїм громадянином і прагне отримати консульський доступ до нього.

Читайте також: Затриманий в Москві американець має громадянство чотирьох країн – АР

Як повідомлялося, ФСБ затримала у Москві 48-річного директора з питань безпеки американської компанії постачання автозапчастин Пола Вілана 28 грудня. Російська влада звинуватила його у шпигунській діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-