Затриманий в Москві американець має громадянство чотирьох країн – АР

Затриманий в Москві американець має громадянство чотирьох країн – АР

Укрінформ
Затриманий в російській столиці й звинувачений у шпигунстві громадянин США Пол Вілан має також громадянство Канади, Великої Британії й Ірландії, отже дипломатичний тиск на Росію зростає в кілька разів.

Про це йдеться в повідомленні американського інформагентства АР, оприлюдненому в п'ятницю.

"Колишній американський морпіх, затриманий в Москві з обвинуваченнями в шпигунстві, має також громадянство Великої Британії, Ірландії та Канади", - зауважується в повідомленні.

Інформація про те, що Пол Вілан має громадянство чотирьох країн, посилює міжнародний тиск на Росію одразу по кількох фронтах. Британія, Ірландія й Канада вже відправили звернення, щоб їхні дипломати мали можливість відвідати їхнього громадянина, так як це зробив американський посол.

Тим часом, міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Гант заявив у п'ятницю, що Росія намагається використати Вілана у якості "пішака" у своїх геополітичних іграх. Гант також підкреслив, що британський уряд налаштований всіляко допомагати Вілану.

Читайте також: Затримання американського "шпигуна": Британія застерігає РФ від таких ігор

"Міністерство закордонних справ Ірландії в п'ятницю підтвердило, що Вілан також має ірландське громадянство і заявило, що звернулося за консульським доступом до нього.

Водночас, МЗС Канади зазначило, що надає консульську допомогу Вілану й вимагає у російських органів влади надати більше інформації по його справі", - зауважує видання.

Нагадаємо, ФСБ затримала в Москві 48-річного директора з питань безпеки американської компанії поставко автозапчастин Пола Вілана 28 грудня. Російська влада звинуватила його в шпигунській діяльності. Тим часом, з Віланом, за офіційною інформацією, вдалося зустрітися послу США в Москві Джону Гантсману.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-