Сальвіні зустрінеться у Варшаві з Качинським

Сальвіні зустрінеться у Варшаві з Качинським

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр, глава МВС Італії Маттео Сальвіні 9 січня зустрінеться у Варшаві з лідером правлячої у Польщі партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярославом Качинським.

Інформацію, яку подало у четвер італійське видання La Repubblica, підтвердила речниця PiS Беата Мазурек, повідомляє Interia.pl.

“Темою переговорів будуть питання, які цікавлять обидві сторони – як польську, так й італійську”,- заявила Мазурек.

Вона не підтвердила, що переговори стосуватимуться виборів до Європарламенту.

La Repubblica повідомила, що зустріч ініціювала італійська сторона. Домовленість про зустріч було нелегко досягнути, оскільки лідер Ліги Півночі Сальвіні вважається “дуже близьким другом Москви”. Для організації зустрічі Сальвіні-Качинський до Варшави двічі прилітали довірені особи італійського віце-прем’єра.

Це буде перший візит Сальвіні до Польщі з моменту призначення його до складу італійського уряду у червні минулого року.

Читайте також: Порти Італії більше не приймають врятованих мігрантів

Одним з питань, які планують обговорити сторони, є економічна співпраця. Як зазначається, в Польщі свої представництва мають 3,5 тис. італійських компаній.

Видання La Repubblica підкреслює, що візит Сальвіні у першу чергу стосуватиметься травневих виборів до Європарламенту і можливості створення там спільної групи сил правого спрямування, до якої увійшли б Ліга Півночі, PiS та інші сили. Як зазначається, одним з питань, яке об’єднує обидві політичні сили, є “закриття кордонів від напливу біженців”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-