Канадська розвідка попередила про зростання загрози кібервимагань

Канадська розвідка попередила про зростання загрози кібервимагань

Укрінформ
У майбутньому слід очікувати почастішання випадків вимагання кіберзлочинцями викупів у населення.

Про це йдеться у доповіді Канадського центру кібернетичної безпеки, з якою ознайомився кореспондент Укрінформу.

“Ми помітили збільшення складності кібершахрайства та вимагань у канадців. Ми очікуємо, що цей тренд триватиме, оскільки кіберзлочинці отримують нові засоби”, - стверджується у документі.

Зазначається, що зловмисники використовують “як кібернетичні засоби, так і соціальну інженерію для вимагання грошей чи інформації”. “Найпоширеніша форма шкідливого програмного забезпечення, яке використовується для вимагання, - це програми для викупу. Після того, як кіберзлочинці інфікують прилад, вони намагаються отримати гроші від власників, кодуючі їх дані. Програми для викупу більше не є складними. Не надто професійні вимагателі нині можуть отримати доступ до цих послуг, орендувавши їх або купивши на кіберринку”, - наголошують у Центрі кібернетичної безпеки.

Читайте також: У Канаді попередили про небезпеку “Інтернету речей”

У відомстві нагадали, що минулого року одне з канадських міст було вимушене заплатити кіберзлочинцям більше 30 тис. дол. за те, аби вони розблокували муніципальні сервери.

Як відомо, Канадський центр із кібербезпеки було створено минулого року для допомоги приватному сектору у боротьбі із кібернетичними викликами, що постають перед Канадою. Новий орган почав роботу у рамках Центру безпеки комунікацій - канадської спецслужби, відповідальної за зовнішню радіоелектронну розвідку, захист урядових електронних інформаційних і комунікаційних мереж, а також криптографію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-