У Нідерландах підрахували збитки через новорічний вогонь

У Нідерландах підрахували збитки через новорічний вогонь

Укрінформ
Збитки через потужний вогонь на пляжі Схевенінгена після святкування Нового року становлять від 15 до 20 мільйонів євро, підрахували страховики.

Про це повідомляє NOS.

“Збитки, завдані приватним будинкам і автомобілям під час новорічного святкування, вище, ніж минулого року. Асоціація страховиків вважає, що це від 15 до 20 мільйонів євро. Минулого року було понад 10 мільйонів євро”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Нідерландах від ночі ліквідують наслідки великої пожежі

Асоціація страховиків зазначає, що пошкодження будинків як правило покриває страховка. Щодо автівок, усе залежить від умов страхування. А от власникам велосипедів не пощастило - завдана вогнем шкода не відшкодовується.

А ще страховики зазначили, що більшість збитків завдано через незаконні феєрверки. Вони також наголосили, що занепокоєні цьогорічним святкуванням, бо "тенденція йде неправильним шляхом".

Читайте також: Пошкоджені авто та будинки: у Нідерландах пройшов конкурс на найбільше багаття

Як повідомляв Укрінформ, новорічної ночі після шквалу феєрверків традиційна забава біля моря підпалювати дві величезні вежі перетворилася на жахіття.

На березі моря в Схевенінгені дві величезні вежі з піддонів опівночі запалали як факели, а вогонь став неконтрольованим. Полум'я перекинулося на автівки, велосипеди та сусідні будинки.

Читайте також: Нідерланди у вогні: фаєр шоу, палаючі вежі, евакуація та пожежі

Традиція запалювати дві величезні вежі з дерев’яних піддонів у новорічну ніч існує з 1990-х років. Це така собі битва за найбільше багаття в Нідерландах. Щороку дві голландські команди - одна зі Схевенінгена, друга з сусіднього Дуйндорпа - змагаються за те, у кого вийде найбільше багаття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-