Австрія офіційно дозволила укладати одностатеві шлюби

Австрія офіційно дозволила укладати одностатеві шлюби

Укрінформ
Відразу після початку нового 2019 року в австрійському місті Фельден дві жінки уклали шлюб, таким чином вперше скориставшись можливістю реєстрацією шлюбів для одностатевих пар, яка відкрилася з 1 січня 2019 року.

Про це повідомляє у вівторок австрійська газета Der Standard.

"Вони були чотири роки заручені і тепер одружилися. Даніела Паєр та Ніколь Копаунік стали першою одностатевою парою, яка скористалася можливістю, яку надав Конституційний суд для реєстрації шлюбів. За 5 хвилин після опівночі обоє сказали "так". Пара тепер носитиме прізвище Копаунік", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Шотландії викладатимуть уроки прав ЛГБТ у школах

Раніше у жовтні 2018 року в Австрії офіційно вже зареєстрували перший в країні одностатевий шлюб між двома мешканками столиці. Це були жінки, які спільно з чотирма іншими одностатевими парами та за підтримки комітету "Лямбда", який захищає права ЛГБТ, позивалися до Конституційного суду Австрії. За результатами розгляду справи Конституційний суд дозволив з 1 січня 2019 року реєстрацію шлюбів для одностатевих пар, як і зареєстроване цивільне партнерство для всіх – гомо та гетеросексуалів. Позивачам – п’ятьом парам – дозволили одружитися вже в 2018 році, що перша пара й зробила у жовтні у Відні.

Читайте також: Звіт ОБСЄ підтвердив позасудові страти та тортури у Чечні

Нинішня ж пара з Фельдена стала першою, яка зареєструвала одностатевий шлюб в країні відповідно до наданої з 1 січня 2019 року можливості.

Австрія стала 16-ю країною Європи та 26-ю країною світу, де дозволено укладання шлюбу для одностатевих пар.

Фото: derstandard.at

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-