У Нідерландах понад 10 тисяч людей скупалися в морі

У Нідерландах понад 10 тисяч людей скупалися в морі

Фото, відео
Укрінформ
Багатотисячний натовп нідерландців та гостей Гааги відзначила Новий рік купанням в морі.

Організатори підрахували, в гаазькому районі Схевенінгені скупалося понад 10 тисяч людей. Ще близько 50 000 людей скупалися в річці, озері та каналі.

Температура води в морі була 7 градусів за Цельсієм. І хоча купання супроводжувалося сильним вітром, часом навіть з дощем, люди охоче лізли у воду.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

Перш ніж скупатися, потрібно придбати за 3 євро квиток. Від самого ранку вишикувалася довжелезна черга охочих поплавати. Серед них і Ян.

“Раз на рік ти йдеш купатися в морі, традиція така в нас, скупатися в новому році. Я ніколи цього не робив, ось мій квиток. Це буде мій перший забіг у воду. Це все мій друг, він мене вмовив. Дуже холодно, але ж я ще молодий, тож маю це зробити”, - розповідає місцевий мешканець Ян.

Вже з квитком тобі видають своєрідний набір для купання: банку традиційного горохового супу, стрічку з датою і роком запливу і звісно помаранчеву шапку, цей колір є національним для мешканців Нідерландів.

У Нідерландах понад 10 тисяч людей скупалися в морі

Читайте також: У Нідерландах від ночі ліквідують наслідки великої пожежі

Та перш ніж залізти у воду - вправи, музика та танці. Розважають публіку аніматори та співаки. А ще є конкурс на кращий образ. Тож у воду йшли пінгвіни, тигри, дракони, клоуни та бетмени.

Після двох годин розігріву організатори перерізають символічну стрічку і люди щодуху біжать у море.

За традиційним купанням в морі в перший день нового року слідкують медики та поліція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-