У польских магазинах лише одна неділя на місяць буде робочою

У польских магазинах лише одна неділя на місяць буде робочою

Укрінформ
З 1 січня у Польщі торгівлю скорочено з двох неділь на місяць до одної.

Відтак, торговельні центри по всій Польщі в 2019 році працюватимуть лише в останню неділю місяця, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Виняток у торгівлі в неділю становитимуть періоди перед святами. Зокрема, перед Великоднем робочими будуть дві неділі, а перед Різдвом – одна неділя.

Згідно з ухваленим законом у польському Сеймі в 2017 році, в 2018 році торгівля велася лише у першу й останню неділю місяця, а у другу і третю - вона була заборонена.

Упродовж 2019 року торгівля вестиметься лише в останню неділю місяця. Натомість з 1 січня 2020 року в неділю діятиме повна заборона на торгівлю, за виключенням обраних семи неділь в році. Зокрема, заборона на торгівлю не діятиме у дві неділі перед Різдвяними святами, одну неділю перед Великоднем і в останні неділі січня, квітня, червня і серпня.

Читайте також: Польські магазини вигадали, як обійти заборону на торгівлю в неділю – ЗМІ

Заборона на торгівлю в неділю у Польщі не поширюватиметься, зокрема, на пекарні, магазини, які спеціалізуються на продажі кондитерських виробів та морозива, автозаправки, квіткові магазини та магазини із сувенірами, поштові відділення, кіоски з пресою, місця продажу лотерейних білетів.

За порушення цього закону загрожуватиме штраф від 1 тис. (7 тис. грн) до 100 тис. злотих (700 тис. грн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-