У Гонконгу тисячі людей виступили проти

У Гонконгу тисячі людей виступили проти "репресій" Китаю

Укрінформ
Тисячі демонстрантів пройшли вулицями Гонконгу, вимагаючи повної демократії і боротьби з "політичними репресіями" Пекіна.

Про це повідомляє Reuters.

"Тисячі демонстрантів пройшли маршем у вівторок в Гонконгу, вимагаючи повної демократії, основних прав і навіть незалежності від Китаю", - йдеться в повідомленні.

Новорічний марш, за словами організаторів, зібрав 5800 осіб.

Демонстранти закликали до відновлення демократичних реформ Гонконгу і боротьби з "політичними репресіями" з боку Пекіна.

Як зазначає видання, за минулий рік такі країни, як США та Великобританія, висловили стурбованість з приводу ряду інцидентів, які, за їхніми словами, підірвали автономію Гонконгу. До них відносяться ув'язнення активістів, заборона на створення політичної партії, яка виступає за незалежність Гонконгу, фактичне вигнання західного журналіста Віктора Маллета після інтерв'ю з главою національної партії, а також заборона активістам-демократам брати участь в місцевих виборах.

Читайте також: Лідери США та Китаю хочуть конструктиву у відносинах

Як відомо, Гонконг, колишня британська колонія, повернувся під управління Китаю в 1997 році за формулою "одна країна, дві системи" з обіцянкою високого ступеня автономії. Китай вважає Гонконг невід'ємною частиною своєї території і засуджує "сепаратистів" як загрозу національному суверенітету, навіть незважаючи на те, що рух борців за незалежність Гонконгу в місті не отримав особливої підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-