Лідери США та Китаю хочуть конструктиву у відносинах

Лідери США та Китаю хочуть конструктиву у відносинах

Укрінформ
Історія свідчить, що співпраця є найкращим варіантом для Китаю та Сполучених Штатів.

Про це заявив глава КНР Сі Цзіньпін у вітальному посланні президенту США Дональду Трампу, присвяченому 40-річчю з дня встановлення дипломатичних відносин, повідомляє Reuters .

«Історія довела, що співпраця - найкращий вибір для обох сторін», - заявив Сі Цзіньпін, додавши, що відносини КНР-США наразі перебувають на дуже важливому етапі.

У своєму привітанні Трампу голова КНР сказав, що відносини між країнами переживали злети і падіння, однак за останні чотири десятиліття досягли історичного прогресу.

«Я надаю великого значення розвитку китайсько-американських відносин і бажаю працювати з президентом Трампом, щоб узагальнити досвід розвитку китайсько-американських відносин і реалізувати консенсус, якого ми досягли в спільних зусиллях щодо просування китайсько-американських відносин, демонструючи координацію, співпрацю і стабільність, щоб приносити користь як двом народам, так і людям решти світу», - сказав Сі Цзіньпін.

Президент США у відповідь відправив своє вітальне послання, заявивши, що його пріоритетом є розвиток співпраці і конструктивних відносин між США і Китаєм.

Читайте також: Кім Чен Ин закликав Трампа до співпраці

Як повідомлялося, відносини між США і Китаєм погіршилися останнім часом через запровадження Сполученими Штатами додаткових мит на китайський імпорт і подальшу відповідь на це з боку офіційного Пекіна.

Минулого місяця за підсумками переговорів на полях G20 в Буенос-Айресі глави КНР і США домовилися не вводити додаткових мит після 1 січня, щоб провести нові переговори щодо врегулювання торговельних спорів між країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-